Goppion Caffé

Otvárate kaviareň, cukráreň, bar? Alebo chcete ponúknuť svojim zákazníkom inú značku talianskej kávy?

Ponúkame Vám skutočne výberovú taliansku GOPPION CAFFÉ!

Každá plantáž dopestuje kávu so svojou špecifickou vôňou a chuťou, ktorá sa dokáže zachovať len triedeným a pomalým pražením. Zrnká dovezené z rôznych regiónov pražia v GOPPION CAFFÉ oddelene, pretože zrná z rôznych plantáží majú rôzne pražiace krivky Len takýmto pražením v GOPPION CAFFÉ dosiahnu správnu karamelizáciu cukrov a zachovajú olejovitosť kávových zŕn. Cukry karamelizujú pomaly a neprihoria, vzácne vonné oleje nevyprchajú.

Preto je talianska GOPPION CAFFÉ skutočne výberová.

Odborníci v GOPPION CAFFÉ ešte pred pražením starostlivo sledujú farbu surového zeleného kávového zrnka, aby všetky vo várke z jednej plantáže mali rovnaký odtieň zelenej farby, rovnaký tvar a veľkosť (selezione ottica bi – cromatica). Pri 200 stupňoch Celzia sa malé zelené zrnko zhruba po 20 minútach zmení na voňavé a hnedé. Tieto výberové zrnká sa po upražení neskôr vzájomne kombinujú a tým vzniká správna zmes.

Aj kávovník, podobne ako víno, má svoje ročníky a jeho vlastnosti môžu závisieť od sezóny. Preto špecialisti z talianskej firmy Goppion pravidelne testujú najprv zelené zrná ešte predtým ako ich dovezú do Talianska (preassaggio). Druhýkrát odborníci ochutnávajú extrakt z upražených zŕn, posudzujú arómu a chuť a len potom zrnká kombinujú do vyváženej zmesi s výnimočnou „goppionovskou“ chuťou. Preto GOPPION CAFFÉ nie je ani kyslá ani horká.

Nahor